Wednesday, November 25, 2009

Kasih Sayang Tiada Sempadan



hijau epal berganding dengan kuning lemon







Si kuning cair berganding dengan hijau epal
3 sekawan penambah ceria...



Kepala meja...




Gandingan biru (rindu) , pink (romantik) dan putih (suci) bakal menyerikan lagi majlis yang akan diadakan





Sebiji kek bersalut fondan mengungkap kata....


Set kek ini ditempah oleh rakan guru dari Ledang, Cikgu Seri Banun untuk meraikan ulangtahun perkahwinannya yang ke 11 tahun. Cikgu Banun tempah sebiji kek Coklat lembab bersalut fondant...oleh kerana mahukan kelainan, ct buatkan style salutan yang lain dari biasa...

Manakala 16 biji blackbottom cheese cupcake menjadi pilihan, tapi ada sedikit masalah yang menjadikan bbcc ku ini tidak seperti biasa walaupun rasanya sedap bila dimakan...haruuuu.....


Untuk Banun dan Man, Selamat ulang tahun semuga tabah dab sabar serta berada dalam lindungan dan rahmat Allah SWT hendaknya...amin.



Testimoni dari Cikgu Banun : "kak, Cantiknya...saya suka dan excited ni.."




p/s - dua hari aku berduka makan tak kenyang, tidur x lena, gara2 bowl Kenwood major 600 ku pecah di bahagian bawah. Aduhaiiii.... Semuanya silap sendiri, kemarin aku angkat sikit bowl tu nak bagi adunan kek di sebelah bawah rata dipukul semasa mesin masih beroperasi, tapi speed 1 je..tiba2 aku dengar bunyi 'pokk' di cari apa yang berbunyi, tiada...aku sedar bowl ku pecah bila angkat tuang adunan dalam loyang...uwaaaaaaaa...menangis tak berlagu aku....terduduk...mana taknya tempahan berderet menunggu....

hari ini, perasaan ku lega sekali, walaupun poketku rabak rm 200 hanya kerana sebiji bowl...dan rabak rm 55 untuk sebuah hand mixer...tak pe la aku pejam mata je, janji aku dapat beli yang baru..bowl KM600 tu pun dah lamaku beli  tahun 98...aku akan sabar menanti hingga akhir minggu ini untuk sebiji bowl yang akan dihantar dari KL....dan aku berazam nak cari 1 biji bowl lagi..sediakan bowl sebelum pecah...wakakaka...


So, pada sesiapa yang ada bowl KM600 yang dah tanak guna dan berada dalam keadaan baik, boleh contact ct untuk urusan jual beli...

5 comments:

samdaddycool said...

takpe kak, bowl pecah ganti baru.. sebab masyuk kan cuti-cuti ni byk tempahan. Nak buat camne, bowl kena ganti gak.. dah bowl cari makan .. :)

Saya tgh meniaga expo Bukit Gambir... sampai 6hb dec 09. Kalau rajin, datang singgah.

Ct said...

Samm, Hai..waaa ada expo ek? kalau ada masa nanti akak jengah2 ya...

Ct said...
This comment has been removed by the author.
samdaddycool said...

Datang.. gi la jalan-jalancuti sekolah, buat kek, buat juga.. :)

Syaidatul said...

cik ct, ni anak cik omar...
sedapnyer kek 2...
meleleh air liur....

pehhhhh......