Thursday, December 18, 2008

Deco Class D' Cempaka Selatan 2

Petang ini aku mengadakan kelas deco spesial untuk jiran2 lamaku di berek . Seramai 6 orang ahli perkep datang untuk belajar cara buat cupcakes dan deco dengan menggunakan simple deco menggunakan buttercream. Tepat 2.30 petang mereka telah sampai kerumahku.


Mula2 sesi bual2 ..lepas tu sesi mengadun cupcake , macam2 pertanyaan yang diutarakan oleh mereka dan dengan senang hati aku jawab setakat mana aku mampu. Bila kek masuk oven , aku ajar mereka buat asas deco , bagi deorang main krim..dan tunjukkan beberapa design yang simple2..kemudian sesi menghias dan packing...nampaknya semua berpuashati dengan hasilnya.



sesi menyimen dan melepa



sesi memekap kek


midah tayang kek yang dah dihias ..sementara kak esah

dan kak enon tekun menghias




hasil pelajar...not bad kan ? dah cukup bagus untuk
orang yang tak pernah buat..







Yang ini cikgu yang buat..hadiah untuk Hjh. Kamilah dan keluarga semasa delivery kek ptg ni. design paling cepat nak siapkan , 20 minit dah siap..
Pada sesiapa nak nak belajar atau nak menempah , boleh berbuat demikian dengan Ct Bakery di 013 6315909 atau email cguct1970@yahoo.com Peluang sentiasa terbuka untuk anda.

2 comments:

dilaOHdila said...

SALAM KAK CGUST
SAIKI BUSY YO KAK
BEST LER DAPAT BANYAK TEMPAHAN NIH:-)

Ct said...

salam dilla...best..tapi kesel lah sitik..hehehehe