Wednesday, December 31, 2008

PC Sakit DiMinggu Yang Sebuk

Alhamdulillah...baru kejap tadi terima pc ni..sakit...dah seminggu masuk wad..
kena jangkitan virus yang kronik..terpaksalah antar kat Dr Raman..dapat je apalagi..zappp..pasang terus tenet..huhu..kerinduan terhadap laman ini tidak dapat dibendung lagi....

Banyak coretan yang nak diutarakan..Banyak gambar yang nak dikongsi bersama..cuma keadaan yang tak mengizinkan..pc habang misai pulak tak leh plag n play kat tenet...hampehhhh....seminggu ni jiwa kacoooo je..mandi tak basah..tidur tak lena..makan tak kenyang..macammmm kapal nak masuk dock..hehehe...tu wak kadarisman yang cakap tao..

Nak kasi tau satu cerita yang menyedihkan...dan juga sangat mengecewakan aku serta orang lain..24 dis...aku balik kg malam tu..esok umah mak nak kenduri..otw tu aku akan singgah dan deliver kek kawin Suziyati yang cantik gebu macam bantal peluk...aku drive dari Muo 55 - 60km sejam je...maklumlah, dalam keta angser tu penuh dengan cupcakes lebih kurang 1400 biji...ada yang berkerim bagai..aku drive slow n carefull...

Nak jadi cerita, sampai kg sg muda, ada satu keta wira..pandu laju..potong aku..lantak ko la..aku drive je..tak jauh kat depan tetiba keta tu berenti mendadak tanpa signal..aku hape lagi , brake la dan elak..si amai menjerit, kek mengelongsor!!! hah???!!! Aku terus signal n berenti tepi..check..Ya Allahh!!! kek bantal peluk tu bonyok dan menglongsor dari cake board...ahh sudahhh...aku dah bengang giler..aku tarik nafass..dan pelahan2 tolak kek tu balik to the position..alhamdulillah..aduhhh..rosak kek orang...adalah beso tapak tangan aku yang rosak tu...aku termenung pk nak buat apa...

Pas tu aku tengok kek2 krim yang lain..alhamdulillah...yang lain ok dan sihat2 je...aku drive keta dengan hati yang libang libu...apa lagi nak buat? benda dah jadi..nak balik muo lg tak mungkin...akhirnya aku nekat jumpa je suzi...

Sampai umah suzi , aku terangkan apa yang jadi..mujur suzi faham, tapi aku tahu dia kecewa..tapi reda..aku ada buat beberapa cadangan pada suzi jika dia masih nak guna kek tu..dia kata ok, dia akan buat, sebab cederanya kat bahagian tepi..sementara 9/10 bahagian lain masih ok..legalah sikit aku..

Next time kalau aku deliver kek macam tu , aku kena onkan hazard light kot..supaya orang lain lebih berhati2...satu pengalaman dan pengajaran paling berguna untuk aku dan pembaca2 yang lain....

SELAMAT MENYAMBUT MAAL HIJRAH 1430 DAN SELAMAT TAHUN BARU 2009..SEMUGA TAHUN INI MEMBERI LEBIH KEBAHAGIAN DAN KECERIAAN KEPADAKU..JUGA SEMUGA AKU MENJADI INSAN YANG LEBIH BERGUNA UNTUK BANGSA DAN AGAMAKU..AMINN..

2 comments:

anir said...

PASANG BANNER KAT KELILING KETE...
WEDDING CAKE DELIVERY...HATI2 OOO..

cuba bayangkan yg sy deliver 5 ting ari tu..keluor rumah kul 6.30 pg..sbb taknak jem kat klang..guna 2 kete lagi..1 kete FIL yg bwk..dia jln dulu..smpi umah pantin..aku cek kek kat kete dia..
aminn..tadek apa2..sbb FIL bwk kete leh tahan..mungkin psl dah pesan..jd hati2.

Ct said...

tu la rina...akak pon pk nak buat sign macam "carefull..bby on t board"...agaknya beri impak x bila orang baca ?