Saturday, July 18, 2009

Deco Class @ Halimah

Panggilan telefon diterima dari Halimah yang tinggal di Tanjung Agas , 2 minggu sebelum kelas diadakan..mencari ruang dalam kesebukan kerja yang tak pernah habis..seusai perbincangan, tarikh ditetapkan 12 Jun dan modul yang bersesuaian diutarakan. Halimah, seorang isteri berkerjaya dengan 2 puteri dan seorang puteri , gigih memenuhi kehendak suami dan anak-anak yang suka makan kek..


Impiannya, menghasilkan kek dari air tangan sendiri..Halimah mahu belajar menghasilkan dan merias kek comel dan kek dengan topping buttercream. Tepat 10.00 pg, halimah datang dan bermulalah modul seharian..menimbang bahan, mengadun ising, mengadun dan membakar kek comel dan kek, belajar merias dan kemudian menghasilkan dekorasi pada kek dan kek comel..Halimah ...belajar menyimen permukaan kek comel..kek comel berperasa vanilladah siap di mekap dengan pelbagai gaya..


bubuh inti pd kek comel matahari

dengan teliti halimah bekerja...


hasil kek comel yang telah dihias...


antaranya - kek comel tema bayi


tekun menghias kek pulak

Tadaaaaaa......Akhirnya - sesi bergambar dengan hasil kerja seharian - merias kek comel dan kek


Pulang dengan 2 kotak kek , kepuasan tergambar di wajah Halimah..walaupun penat , kegembiraan anak2 dan suami menghilangkan segala rasa penat dan sakit pinggang setelah seharian menghadap kek dan merias kek comel. Esok petangnya, muncul sms dari halimah -


"Salam cgu, halimah ni..puas hati belajar semalam, anak2 pun suka makan kek semalam..sedap dan moist, saya pun suka.."


Alhamdulillah, syukur kalau orang suka, Ct tumpang bahagia...sesiapa yang teringin nak belajar menrias kek atau kek comel, jangan malu dan segan..marilah belajar. Tak payah pergi jauh2..kat Muar pun ada....Contact sahaja Ct Bakery di 013 6315909 atau email cguct1970@yahoo.com Segalanya akan diaturkan...bawak badan sahaja...No comments: