Friday, September 5, 2008

Marhaban Ya Ramadan

Selamat Menyambut Ramadhan Al Mubaraq...Marhabannn

Diam tak diam , ari ni dah masuk hari ke 5 kita berpuasa..Alhamdulillah, jiha dan nabil pon puasa sama , bila kejutkan sahur pun mudah nak bangun..pepagi sahur pun masak simple2 je..nasi goreng , nasi dengan ayam goreng + sayo sikit..ketupat goreng..telur kicap..sebab bebudak ni tak lalu dengan asam pedas/kari/lemak atau yang sedara mara dengan dia...

Buka posa pulak makan mee ka..nasi ayam kaa..bubur kaa..murtabak kaa..yang lelain x laku...derang mmg macam tu..hai ni macam nak masak bi hoon sup je..tengoklah kang....Tadi call mak , wani anak kakak ku yang warded senin lepas lom keluar sepital , doc pon lum dapat detec sakit dia..tu dah 4 ari kat spital muo tu..doc suspect ada ketumbuhan dalam perut tapi lum confirm lg..scan dah 2 x...hai, memacammm dugaan yang mendatang...Aku harap derang tabah dan sabar menghadapinya...

4 comments:

juliadam said...

cguct
mcmana nak kasi cupcakes tu tak sememeh bila letak buttercream.
then cupcakes tu kena isi 3/4 ke kalau kita nak hias atasnye.

bila nak datang shah alam lagi

Ct said...

Hai Julia...biasanya akak gunakan buttercream jenis 'keras'.. so dia terletak elok atas cuppies. Akak isi cuppies tu kurang sikit dari 3/4 bhgn pada cup, so bila dia naik, cantik aja..

Insyaallah, ada masa nanti kita naik lagi ke shah alam..nak ajak datang umah ka?

Mr. and Mrs. Mokhsin said...

kak ct, tima kasih la singgah blog saye,saya dah buh link blog akak kat blog ssaya kay!

dilaOHdila said...

salam kak cgust....
poso iki orak gayye cuppies ke?:-)
akak kok suwi orak nyang umah Kono yo