Sunday, September 28, 2008

Syawal Bakal Tiba

Assalamualaikum...Selamat sejahtera. Diam tak diam Aidilfitri bakal menjelma dua hari lagi...rumah ni pun dah naik bersawang giler..bukan malas nak menyapu tapi tak tercapai dek tangan...sepanjang bulan posa ni, kelas tiusyen di jalankan pada masa balik hingga 2.30 pm setiap hari Isnin - Khamis. Balik je umah dah lepak giler...maklumlah, dari pagi hingga petang dok ngocehhhhhhh je dengan bebudak...maunya tak kering tekak ni.. ;-)

Minggu ni aku baru mula operasi buat kek2 tempahan yang dah diambil ari tu. Balik sekolah, relek ...ngeliep sekejap..pas tu kol 4 mula buat operasi..plus masak untuk buka n sahur...kalau penat sangat aku mintak abang beli pape makanan sebagai buka...sib baek abag paham...

Miggu ni aku bergelut dengan kek lapis masam manis , kek marble , kek coklat kek buah kukus dan kek carot...habis je ngukus petang tadi dalam kol 4.30 ptg, aku terus nglemprak macam kain buruk daaa..veryyyy deee penatsss.... aku jugak sempat sediakan sikit biskut2 untuk juadah di meja semasa hari raya nanti. Antaranya yang aku buat ialah biskut mazola , Green lace , almond coconut dan coklat mocha. ala sikit2 je..bebudak suka benar nampaknya...

Mazola - resepi masa sekolah dulu


green lace - TQ Zai aka Kelisacute...

selepas make over...


Tart Nanas malas - tekan dan boh inti je..malas le tu..hehehe...


Almond Coconut...boh cap mohor tapak kaki alien...


Antara kek yang aku jual - kek lapis masam manis..rumit gak kejanya..nak melapis satu satu...aku maraton dari kol 4.00 ptg sampai 11.30 mlm..dapat 6 keping je...adehhh, makanya peminat kek ni ramai..sib baik semua siap ikut jadual...Alhamdulillah. Dek kerana banyak..peti aisku tepu..tak muat lagi. Bila nampak macam ni habang sound soh tukar peti ais kek yang beso lagi..alamakkk...tapi macam baikkk cadangannya..nantilah..bila dah bersilat2 dengan kek ni terpk lah pulak..macam nak sewa kedai je..memandangkan area kerja ku yang kecil dan sempit... tapi entahlahh...mana2 yang order kek ni las minute , maaflah Ct Bakery terpaksa menolaknya....


Lapis masam manis


sebahagian kek yang telah selamat bermesra dengan tekak tuan barunya.


Hak ni yang secong and third batch...masih penuh dalam peti esku...





Ini pulak kek Carot Walnut yang ditempah oleh Hjh. Haslinda...mintak deco, aku gunakan cream cheese..simple..




1 comment:

dilaOHdila said...

salam kakcgust
selamat hari raya
mohin maaf zaher baten
akeh kek mu iki