Saturday, April 5, 2008

Benggangggg....

Hari ni memang hari untuk aku benggang agaknya..apa taknya dari awal pagi lagi aku dah benggang..kol 5.30 jam loceng pada hp dah munyikkk..alamakkkkk...lupa nak matikan..wal hal ari ni cotiii...dah matikan mata pulak tak leh tido..terkebil2...orang sebelah enak wae ngawe ilerrr...pas tu terlelapp..hp bunyik lagi..dah 6.30 mangun...Lepas laksanakan kewajiban, aku baring balik...kekonon nak males2lah..yalah ari sabtu...pas tu minggu ni pree pulak tu...bebudak dah bising2..nenok astruk...macamana la ibu nak lelap..

Bangun terus tuju dapo..masak nasik lemak dengan sambal kepah..belen yang aritu..abangku pulak dah keluar jumpa bosnya..tah apa ceritanya..siap masak aku panggil seme makan..abangku yang baru balik belikan nabil dan jiha mainan walkie talkie power renjer..pehhh..suke bebudak tu...lupa makan minum...grrr...

Bila mak dah kuar tandok dengan eko...baru bapak dengan anak2 mai dapo..hehehe...garang tuuu..pas tu habang aku dapat panggilan..tah ape dia cohche kat tepon...dia kata ada keja..Bermakna plan aku ari ni dah berubah..
samada tangguh ke petang atau tak dapat g terus...arghhh bengganggg...selalu macam ni...bila dah ya ya plann..tetiba kena cantassss...

Aku suruh anak2 aku g cuci kasut sekolah..buat homework..sidai kain..ibu buat apa?? Ibu pon buat sama2lah...pas tu aku bukak tenet..masuk cari jap..anak aku no 2, bila nak guna komp kejap..aku pun g keluor bersihkan taman kecitt aku..Kendian kawan habang aku datang sekeluarga...ajakmasuk x nak...cerita punya cerita, isterinya pon biasa masuk cari..bla aku tanya nick apa, tak nak bagitau pulak tu...yalahhh...suka atilah..tapi nick aku beriya2 dia nak tau..
aku pun selamba badak je bgtau..ala bukan luak ponn...

Pas tu habang bgtau, plan ke Rengit ditunda ke petang..dalam kol 2/3 gitulah..
aku diam je..malas nak argue..sebab kekadang yang cakap kol 2/3 boleh jadi kol 5/6 petang...yalah , aku faham keja dia yang tak tentu masa..tapi kekadang aku marah gak..terlalu tumpu pada kerja..abis family macamana ? Aku nak gak g jenjalan dengan family..bukan aku je bwk budak2..tapi tu la habangku sibuk ngalahkan menteri..sedangkan pilihanraya dah lama berlalu...

Hampir kol 2 habang balik...gitu gini, siap2 kol 3.30 baru bertolak g Rengit..sampai sana dah kol 5.00 lebih..benda yang dicari lum gak dapat..
padahal tu tadi dah melilau kat Batu Pahat cari...Yang idaman hati lum juga dapat dikesan..yang besar dan cantik ada...tapi poketku tidak menyanggupinya...berpusing2 tak dapat..akhirnya aku ajak balik...

On the way sikit lg nak sampai BP, nampak satu kedai..alamakkk ada pulak tu...Berhenti, tengok orang x de..eh eh..ada myamar jaga..haku benggang....dia tak tau cakap melayu/inggeris/jawa...dah jadi macam ayam dengan itik....last2 dia kasi aku kad bosnya..aku tel tanya dan berunding dengan owner, macam ada harapan..harap2 impian ku menjadi kenyataan...kalau tidak bengganggggg aku...

Korang benggang ke ? Jangan bengganggg...Insyaallah esok aku ceritakan apa yang aku cari...x best cerita x de gambo kan..benggang tu....

2 comments:

Soulha,Cairo said...

kita pun tengah bengang gak nie kak ct....tp tkperlah sabar kan itu yg lebih baik...
sabaq2 pun, tk sabaq gak nk tau apa yg di bengangkan kak ct tu..

ehh..ponin plak apa yg aku tulis nie..tp poning lg apa yg kak ct tulis Bengganggg ker Benganggg..tanya jer? jng mare.

Ct said...

tulisan tu tunggang tebalik..bengang punya pasal le tu..sue bebudak sihat dak ? Ahmed ok ? akak bengang giler..x leh masuk porem..nama dan password asik invalidddd memanjang..grrrr..meowww