Friday, March 21, 2008

Berkebun


Kebun Orkidku yang sekangkang anak 'ketek'....

Ni pun kegemaran ku di waktu senggang...
menanam bunga..tapi khusus pokok orkid je laa...
ngape orkid ? sebab x perlu siram selalu...
x banyak daun gugur dan bunganya cantik serta tahan lama....

kegilaan ku membela orkid bertambah kuat bila aku
join laman HG kat Cari dan OAPM..
habang pun memula x minat...tapi bila dia tengok
bunga2 yang berkembangan..
dia pun ikut suka..sesekali aku suruh dia tolong siram pokok..
ni ha ..antara koleksi dalam simpanan ku....







oleh kerana ramai kawan..maka dapatlah banyak pokok..
ni dari Pdox...yang baru sampai ..niki belon lagik tu...



ni pulak cymbidium yang baru grab smalam..
tengah cari dahan tumpangan..



ni pulak baru beli tadik....rm 10.henget je...

5 comments:

dilaOHdila said...

salam kak ct
sukak yo nandor kembang IKI. Tangan mu antara yang terpilih dan DIPILIH untuk menjadikan kembang iki urep segger beralun. Alhamdulillah..........

Ct said...

wakakaka...saje wae..ngawei terapi minda kok...nek wes kesel2 kerjo delok2 kembang....

PINATBATE said...

kembang nang umahku idup segan mati pun mau.....

Ct said...

tak ape...teruskan menanam ..
insyaallah pasti berjaya...

Alifinara said...

Hi Kak Ct, byk juga koleksi pokok akak...best baca blog akak.Kalau sudi jenguklah blog saya di http://orkidku.blogspot.com